Dirigent Olav Dorst

De belangrijkste doelen die ik voor de komende jaren heb met de Ontzetting zijn het spelen van geweldige muziek, onszelf ontwikkelen en het allerbelangrijkste: plezier hebben in het maken van muziek.

Olavs leven als muzikant begon toen hij 8 jaar oud was bij het plaatselijke harmonieorkest in Ammerzoden, waar hij saxofoon begon te spelen. Na belangrijke jaren bij zijn leraar Egon Smit begon hij een bachelor saxofoon naast zijn bachelor economie aan de Universiteit van Tilburg. Hoewel hij besloot na 1,5 jaar het conservatorium te verlaten, gaf het hem daarna een ​​prima basis om in allerlei orkesten te spelen. Enkele hoogtepunten waren optreden in het Concertgebouw met Auletes (het studentenblaasorkest) van Eindhoven) en op het Wereldmuziekfestival in 2013 (met St. Petrus en Paulus Wolder-Maastricht) en 2017 (met Emergo uit Castricum).

Door de jaren heen is zijn verlangen om zelf te bepalen hoe de muziek gespeeld wordt voortdurend gegroeid en in 2016 volgde hij zijn eerste dirigeerlessen. Dat leidde tot een studie bij het Prins Claus Conservatorium in Groningen tussen 2017 en 2021, waar hij studeerde bij Tijmen Botma, Jos Pommer en Klaas van der Woude. Daarnaast volgde hij masterclasses bij Allan Withington en Ivan Meylemans en af en toe volgt hij les bij Sander Teepen.

Hij begon zijn dirigentencarrière in 2019 bij Muziekvereniging Waterland in Amsterdam en momenteel is hij tevens dirigent van Jeugdfanfare Altena en Vlijt & Volharding Alphen (NB). Daarnaast werkt hij als financieel medewerker bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Voor meer informatie: https://www.olavdorst.com/