Dirigent Jean-Pierre Gabriƫl

Jean-Pierre is dirigent van studentenorkest De Ontzetting van de Universiteit van Wageningen, het Kennemer Consort uit Heemstede, het A-orkest van Muziekvereniging Concordia Oostzaan en het Ridderkerks Symfonieorkest

Als gastdirigent dirigeerde hij onder meer het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Symfonieorkest, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Ensemble Solisten van het Residentie Orkest en maakte hij zijn operadebuut in de Opera Macbeth. 

Jean-Pierre heeft de masters orkestdirectie en muziekregistratie gestudeerd aan de conservatoria van Tilburg en Den Haag. Hij heeft directie gestudeerd bij Arjan Tien en Roberto Benzi.

Verder heeft hij tournees gedirigeerd in China, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Polen en Hongarije. Ook volgde hij diverse internationale masterclasses van onder andere het Royal Northern College of Music in Manchester.

Hij heeft 16 jaar gewerkt als muziekregisseur voor Radio 4, o.a. voor het Avondconcert, en maakte opnames van concerten in het hele land. Als producer heeft hij cd’s gemaakt, van het Koninklijk Concertgebouworkest, Residentie Orkest, Nederlands Kamerorkest, NEOS, TenToon Ensemble, e.a.

Jean-Pierre is betrokken bij Muziekeducatie Wijdemeren en geeft muziekles op basisscholen aan groep 5 en 6. Een eerste kennismaking met muziek en met een instrument. Hij geeft trompet- en pianolessen.

Voor meer informatie: www.jeanpierregabriel.com